7 motive pentru care te simți obosit tot timpul: Cum faci diferența dintre stres și o anumită boală. O căutare pe Google vă poate oferi un răspuns rapid la orice întrebare legată de sănătate, inclusiv de ce vă simțiți mai obosit decât de obicei, dar informațiile pe care le veți găsi sunt rareori cele potrivite pentru starea dumneavoastră individuală.
Dacă vă simțiți constant obosit și nu sunteți sigur de ce, motivul s-ar putea să nu fie atât de evident. Iată câțiva factori care pot contribui la oboseala constantă cu care te confrunți.
Atunci când o persoană este obosită, aceasta o poate determina să mănânce mai multe alimente procesate, sărate și bogate în calorii. Aceste alegeri alimentare duc la dificultăți de somn, care apoi cresc factorii de stres din viața de zi cu zi. Planificarea meselor este recomandată ca o modalitate de a evita consumul a prea multe alimente procesate sau de a face alegeri dietetice greșite, care sunt mai ușor de făcut fără un plan.
CITEȘTE ȘI: Oboseală, dureri de cap și piele palidă: Simptomele care arată că suferi de lipsa acestei vitamine
Oboseala excesivă poate apărea dintr-o serie de motive. Uneori, găsirea cauzei principale poate fi o provocare. Unele posibilități sunt nivelul scăzut de fier sau problemele tiroidiene. Se recomandă teste de laborator și revizuirea suplimentară a factorilor medicali potențial contributivi.
Se estimează că 60 până la 70 de milioane de oameni suferă de rezistență la insulină, o problemă fiziologică care afectează glicemia, care crește atunci când mâncăm și epuizează organismul de energie. Cea mai bună modalitate de a o menține stabilă este cu o dietă sănătoasă și echilibrată, cu proteine, legume și gustări sensibile.
Chiar și atunci când credem că dormim suficient, corpul nostru ne poate spune altceva și ar trebui să-l ascultăm. Una dintre principalele cauze ale oboselii nu este lipsa de somn, ci calitatea somnului.
Motivul numărul unu pentru care oamenii au probleme este apneea în somn. O tulburare care face ca respirația ta să se oprească și să înceapă în timpul somnului, ceea ce te poate lăsa să te simți încă leșinat a doua zi.
Somnul perturbat afectează, de asemenea, sănătatea cardiovasculară și hormonală, cauzând probleme fizice, cum ar fi creșterea în greutate, și emoționale, cum ar fi ceața cerebrală sau luarea deciziilor proaste.
Grijile constante din timpul zilei se pot prelungi în timpul nopții și pot provoca o hiperconștiență mentală care vă poate împiedica să adormiți. Odată ce o faci, tulburarea de anxietate te poate împiedica să te simți odihnit. Gestionarea stresului este esențială. Exercițiile fizice pot ajuta – chiar dacă este vorba doar de o plimbare – la fel ca și tehnicile precum meditația și respirația.
Pentru un somn mai bun, practicați și igiena somnului. Aceasta include urmărirea cât de aproape de ora de culcare mâncați (cel puțin 2 până la 3 ore este optim), respectarea unui program de somn, fiind activ fizic în timpul zilei și având un mediu de noapte odihnitor.
Folosim cofeina pentru a ne trezi în timpul zilei. Dar consumul prea mare se poate întoarce și împotriva noastră. Limitează-ți consumul de cofeină sau supraveghează-ți îndeaproape consumul de cofeină și asigură-te că nu o bei aproape de ora de culcare.
CITEȘTE ȘI: Lucrurile din casă care îți provoacă oboseală fără să îți dai seama
Nu numai ceea ce mâncăm, ci și când, contribuie semnificativ la tiparele noastre de somn. Privarea de somn se corelează cu alimentele pe care le consumăm în timpul zilei. O dietă curată, sănătoasă, cu mai multe alimente integrale și mai puține alimente procesate promovează o glicemie sănătoasă și un somn mai odihnitor, potrivit actualno.com.
Găsirea cheii pentru motivul pentru care vă simțiți obosiți s-ar putea să nu se întâmple imediat. Schimbarea obiceiurilor, precum și dezvoltarea de noi tehnici pentru a promova un somn mai bun, se întâmplă în timp. Însă, odată ce factorii determinanți sunt abordați, ar trebui să apară îmbunătățiri și ar trebui să vă simțiți mai odihnit pe interior și pe exterior.